Menu

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Milyonlarca kişi tarafından kullanılagelen sosyal medya devi Facebook kalıcı hesap silme işlemleri sıklıkla yapılmaktadır. Ancak bu işlem için iki kerede fazla düşünmeye gerek vardır. Çünkü başta kişisel hesap olmak üzere tek yönetici kullanıcı olan tüm gruplar, geri döndürülemeyecek bir şekilde silinir. Bir daha hesabın kullanımı söz konusu olmayacağı için işlemlerin yapılmadan önce iyi karar verilmesi gerekir. Bununla birlikte dondurma işlemleri yapılarak hesabın koruma altına alınması da sağlanabilir. Buna dair olarak Facebook tarafından hesap silme özelinde 14 günlük süre sunulur. Bu süre zarfında silinen hesapların tekrar kullanıma açılabilmesine olanak tanınır. Silinen hesapların bir daha kullanımı olmayacağı gibi profillerin diğer kullanıcılar tarafından görülebilmesi de mümkün değildir. Tüm veri silme işlemleri uzun sürebilirken 90 güne kadar tüm fotoğraflar ve videolar uygulamadan tam anlamıyla silinir. Bir daha asla o verilere ulaşılmasına izin verilmemektedir. Peki, Facebook hesabı kalıcı kapatma nasıl olur?

Facebook Hesabı Silme Süreçleri

Facebook hesabının ortadan kaldırılması için uygulama üzerinden bilgilerin silinmesi gereklidir. Bunun için Facebook uygulama ayarları bölümüne giriş yapılır. Uygulama alanlarına giriş yapıldıktan sonra birçok farklı uygulama görülebilir. Bunların hepsinin yanında kaldırma X işareti vardır. Bunun yardımıyla hepsi tek tek silinir. Bu işlemin yapılmaması durumunda kalıcı silmenin gerçekleşmeyeceği unutulmamalıdır. Çünkü bu uygulamalar üzerinden devamlı bir hareketlilik hali olacaktır. Ancak bilindiği gibi Facebook 2 haftalık zaman diliminde hesabın hiçbir harekete sahip olmamasını şart koşuyor. Bunun sağlanması için bu uygulamaların hepsinin sorunsuz silinmesi yapılır. Bu linkten Facebook hesap silme adımlarınızı tamamlayabilirsiniz.

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabı Kapatma Bilinmeyenleri

Uygulamaların silindiğinden emin olduktan sonra “Hesabımı Sil” butonuna tıklanır. Ardından Pop-up olarak bilinen onaylama penceresi açılır. Hesabı Kalıcı Olarak Sil başlıklı pencerede onay sorusu vardır. Şifre ve güvenlik kontrolü bölümünün doldurulmasıyla süreç tamamlanır. Ardından ise işlemlerin tamamlanmasıyla sistemden çıkılır. Facebook silme işleminin devam edegelmesi 14 günlük süreyi kapsar. Ancak kesinlik açısından çok daha uzun bir süre boyunca hesaba giriş yapılmaması önerilir. Hesapta herhangi bir hareketlilik olması, hesabın kullanılması halinde ise silme süreçleri sıfırlanır. Hesabın aktif kullanıldığının belirlenmesiyle tekrar hesap kontrolü kişide olur. Böyle bir durumda aynı işlemlerin yeniden yapılması istenir. Facebook hesabının silinmesi 14 gün boyunca giriş yapılmamasına bağlı olurken hesaba dair tüm bilgilerin sistemden atılması ise üç ayı bulmaktadır. Hesabın yönetici olduğu gruplarda silinirken profillere bakılması da tamamen ortadan kalkar. Burada önemli olan belirleyici husus ise yönetici konumunda başka profil hesapların olmamasıdır. Aksi durumda grupların yönetilmesi onlar tarafından devam ettirilir. Sorunsuz işleyişin devam edeceğini söylemek de yanlış olmayacaktır. Aynı hesabın kullanılmayacağını bilerek işlemlerin yapılması daha iyi olacaktır. Aksi durumda boş yere hesap silme gerçekleştirilebilir. Hesabın bir süre kullanılmaması isteniyorsa Facebook dondurma işlemi daha uygun olacaktır.

İlgili Diğer Yazımız:  DNS Ayarları Değiştirme Nasıl Yapılır?

 

Facebook kalıcı hesap silme linki nedir?

Facebook kalıcı hesap silme linki, hesabınızı silebileceğiniz destek bölümünün linkidir. Bu linke tıklayarak sonrasında yer alan adımları gerçekleştirip hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Facebook hesap silme ve hesap dondurma arasında fark nedir?

Hesap silme yaptığınızda verilerinizi tamamen ve kalıcı olarak silersiniz. Dondurma yaptığınızda ilerleyen zamanlarda fikriniz değiştiğinde yeniden hesabınızı aktif edebilir ve kaldığınız yerden kullanamaya devam edebilirsiniz.

Facebook hesap silme geri alınabilir mi?

Hayır kalıcı olarak sildikten sonra geri alamazsınız. İlk silme başvurusu yaptığınızda 14 gün süreyle vazgeçme hakkınız bulunur ancak sonrasında asla geri getiremezsiniz. Bu sebeple facebook hesap silme işleminden önce iyice düşünmeniz ve karar vermeniz gerekir.

[Total: 1 Ortalama: 5]
Yazar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir